Manapság a különböző ipari területeken egyre szigorúbb színvonalbeli követelményeket állítanak fel a fémek vágásával kapcsolatban, ez pedig számos fejlesztést követel meg az ezzel foglalkozó szakemberektől. A fejlesztések célja egyrészről, hogy a minőségbeli kritériumoknak megfeleljenek, másrészről pedig a fejlesztéseket költségcsökkentési törekvések is jellemzik, mindezek hatására az utóbbi években egyre több ipari területen kezdték el alkalmazni a plazmavágókat.

A manapság használatos plazmavágók korszerű műszaki paramétereiknek köszönhetően bizonyos lemezvastagságig felveszik a versenyt a lézervágó gépekkel. A plazmavágók egyik legfőbb előnye, hogy például a kémiai reakciókkal járó lángvágással ellentétben a vágás sikere nem függ a vágandó anyagtól. Külső ívű plazmavágás esetében a plazmasugár a vágórésbe hatolva növekvő mértékben elhasználódik, így pedig egy lefelé szűkülő szakasz alakul ki. Ezután a plazmasugár nagy kilépési sebessége következtében az ív mélyen a keletkező résbe nyúlik, eközben az anyag megolvad, részben elpárolog, ezáltal a végeredmény hibátlan vágás.

A plazmavágó gépek legújabb modelljeit már rendkívül egyszerű alkalmazni a mindennapokban, ugyanis a vágóberendezés működtetéséhez, illetve kezeléséhez egyetlen szakemberre van szükség. A szakértő a gyakorlatban csak ellenőrzi a folyamatot, hiszen a működés automatikus, előre megtervezett programon keresztül lett aktiválva. A berendezésben a vágófejek automatikus magasságvezérlő egységgel felszereltek.

Amennyiben Ön is szeretné megtapasztalni a plazmavágók előnyeit vagy további információkra kíváncsi a berendezésekkel kapcsolatban, forduljon bizalommal cégünkhöz, a Fermat Gépek Kft.-hez! További információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.fermatmachinery.com címen érhet el. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, a 06-30-371-6135-ös számon vagy írjon e-mailt az gepek@fermat.cz címre, munkatársaink mindenben rendelkezésére állnak!