A fémek megmunkálásához manapság különböző technológiák állnak rendelkezésre, így minden szakember ki tudja választani azt az eljárást, ami számára a legmegfelelőbb. Sokan döntenek a plazmavágás mellett, ugyanis egyszerű és gyors munkát kínál ez az eljárás. Ezen kívül a plazmavágásnak más előnyei is vannak, amikkel érdemes tisztában lenni ügyfél oldalról is, hiszen egyes esetekben anyagilag jobb, ha a megrendelő ezt az eljárást választja.

A plazmavágás olyan termikus vágási eljárás, ahol csak szűkített ívet használnak a munkálatokhoz. Az oxigénes lángvágással ellentétben a plazmavágás nem csupán azon fémek vágására alkalmas, amik alacsony olvadáspontúak, hanem minden olyan anyagnál, ami elektromosan vezetőképes is. A plazmavágás egyik legnagyobb előnye, hogy alkalmazható vastag, erősen ötvözött acél és alumínium táblalemezek vágásához is, akár 160 mm-es vastagságig és a végeredmény ugyanolyan precíz, mint a vékony fémlemezek esetében. Rendkívül gazdaságos eljárás és jellemző rá a nagy vágási sebesség. Fontos tudni, hogy a plazmavágás költséghatékonysága inkább a vastagabb lemezek megmunkálásánál tapasztalható: 3 mm vastagság felett a vágható tartományban a plazma eljárás alkalmazása az olcsóbb, 8 mm-nél vastagabb alumínium és erősen ötvözött acéllemez esetében pedig egyértelműen a plazmavágás a kedvezőbb.

Ha felkeltette érdeklődését a technológia, és szeretné megtapasztalni a plazmavágás előnyeit, forduljon bizalommal cégünkhöz, a Stivas Industrial Kft.-hez! Az eljárással színvonalas munkát tudunk végezni költséghatékonyan, rövid idő alatt, így velünk megtapasztalhatja a korszerű technológia pozitívumait. Tájékozódjon szolgáltatásainkról weboldalunkon, amit a www.stivas.hu webcímen ér el. Amennyiben kérdései lennének a plazmavágással kapcsolatban vagy érdeklődne az árakról, lépjen velünk kapcsolatba a 06-48-477-999-es telefonszámon vagy írjon nekünk a stivas@stivas.hu e-mail címre! A minőségi, ügyfélközpontú szolgáltatást garantáljuk!