Egy gazda számára a legfontosabb, hogy mindig minőségi zöldséget, gyümölcsöt vagy egyéb terményt tudjon biztosítani a fogyasztóknak, ezt pedig elsősorban megfelelő öntözőrendszerrel tudja megvalósítani. Ahhoz, hogy mindig kellő mennyiségű víz álljon rendelkezésre az öntözéshez, minőségi szivattyúra van szükség.

A mezőgazdasági területek nagysága befolyásolja az alkalmazott szivattyúk mennyiségét, nagyobb terület esetében ajánlott legalább két berendezést használni. A szivattyúkat különböző szempontok alapján különböztetjük meg, egyik ilyen tényező a meghajtásuk, amely szerint vásárolhatunk elektromos- robbanómotoros- vagy traktoros hajtású szivattyút. Utóbbi rendkívül népszerű a gazdák körében, elsősorban azért, mert villamosenergia nélkül is működtethető a berendezés.

A traktor szivattyú rendkívül energiatakarékos megoldás, alkalmazásával jelentős összeget spórolhatunk meg fogyasztásunkon. Nagyon sok gazdaságban problémát jelent az áram bevezetése, ugyanis egy ilyen beruházásért mélyen a zsebébe kell nyúlni a tulajdonosnak, ami nem minden esetben kivitelezhető. A traktor szivattyú mellé nem kell plusz költséggel számolnunk, így áramfogyasztás nélkül is megfelelően elvezethetjük az öntözővizet! Nagyon fontos, hogy tartsuk szem előtt a megfelelő öntözőrendszer alkalmazását, ugyanis hazánk éghajlata igencsak változó, így ahhoz, hogy egy gazdaság ne menjen tönkre, az áram nélküli földek vízellátását is biztosítani kell!

Természetesen napjaink fejlődő technológiájának köszönhetően már a traktor hajtású szivattyúkból is többféle típus áll rendelkezésünkre, így mindenki a saját igényeihez tudja igazítani a berendezéseket. Ha nem tudna kiigazodni a szivattyúk kínálatában mindenképp kérje szakember segítségét!

Ha mezőgazdaságának területein nincs áramforrás biztosítva, vásároljon traktor szivattyút az IBO-Szivattyú Webáruházból! Termékeinket a www.ibo-szivattyu.hu címen elérheti! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-395-1670-es számon vagy érdeklődjön e-mailen az info@ibo-szivattyu.hu címen! Várjuk megkeresését!