Korszerű megoldások

A hőálló szigetelés típusokról

hőálló szigetelések

Számtalan esetben elengedhetetlen a hőálló szigetelés alkalmazása. Például mindenképp magas hőmérsékletnek is ellenálló megoldásra van szükség a hősugárzás elleni védelem, a tűz- és szikravédelem során, de gondolhatunk itt az elektromos szigetelésre, és persze az egyszerű hőszigetelésre is. Most nézzük egy kicsit bővebben, hogy mi mindent érdemes tudni a hőálló szigetelésekről, és milyen esetekben célszerű mellettük dönteni!

A hőálló szigetelés elsősorban ipari területeken használatos, például erőművekben, járműiparban, üvegiparban, építő- és vegyiparban, de a repülőgépgyártás során is elengedhetetlen a használata. A hőálló szigetelés lehet üvegszál szövet, szilikaszál szövet, impregnált, bevonatos és laminált üvegszál és szilikaszál alapú szövet, hőálló, aramid (Kevlar, Nomex) alapú szövet, filc, tépőzár, de ide tartoznak az ipari felhasználású üvegszál, szilikaszál alapú fonalak, cérnák, valamint az üvegszál, szilikaszál és aramid alapú kézi varrócérnák is. Itt meg kell még említeni ezeken felül a kipufogó hőszigetelést is, aminek fontos szerepe van a hangszigetelésben is.

Mivel nagyon sokféle hőálló szigetelés típus létezik, a választás során a felhasználás célját érdemes elsősorban figyelembe venni. Cégünk, a Westex Kft. régóta foglalkozik hőálló szigetelések forgalmazásával, és az elmúlt évek során nagy tapasztalatra tettünk szert ezen a téren. Amennyiben hőálló szigetelésre van szüksége, de bizonytalan, bátran keressen fel minket, és kérje munkatársaink tanácsát! Termékeinket kiváló ár-érték arányban kínáljuk, a választékunk pedig rendkívül széles, így minden szempontból megéri hozzánk fordulni.

Kínálatunk megtekintéséhez látogasson el weboldalunkra, a www.westex.hu honlapra, ahol bővebb leírást is talál az egyes típusokról! Amennyiben további kérdése merült fel vagy segítségre van szüksége a hőálló szigetelés típusának kiválasztásához, forduljon bizalommal kollégáinkhoz a +36 94 510 102-es telefonszámon vagy írjon nekünk a westex@t-online.hu e-mail címre!