A drága gépelemek cseréje sok pénzbe kerül. Egy értékes berendezésre, alkatrészre hiába vigyáz a tulajdonosa, tesz meg mindent azért, hogy igazán jó állapotban maradjon és hosszú ideig működjön kifogástalanul, még így is előfordulhat, hogy idő előtt megy tönkre. Elkopik, eltörik vagy megreped, ez pedig a teljesítményre, sőt a működésre is hatással van. A tulajdonosnak két választása van, új alkatrészt vásárol, a sérült helyére vagy pedig megjavíttatja azt.

De vajon a javítás elegendő ahhoz, hogy az alkatrész úgy működjön, mint annak előtte? A korszerű technológiák ma már nemcsak azt teszik lehetővé, hogy egy alkatrészt meg lehessen javítani, de arra is képesek, hogy akár jobb tulajdonságokkal ruházzák fel azt.

A felrakó hegesztés is egy ilyen technológia. A felrakó hegesztés annyiban eltér a hagyományos hegesztéstől, hogy nem két anyag között hoz létre kötést, hanem csak egy anyaggal dolgozik.

A sérült alkatrészre a felrakó hegesztés során egy plusz réteg kerül, ami a törést, repedést, kopást kijavítja, illetve eltünteti. Ez az anyag réteg akár az alkatrész eredeti anyagától eltérő is lehet. Ennek köszönhetően az eredetinél kiemelkedőbb mechanikai, vegyi tulajdonságokkal is rendelkezhet. Így nemcsak a sérülést javítja ki a szakember, de magát az alkatrészt  is sokoldalúbbá tudja tenni, ami a hegesztett részen akár ellenállóbbá válhat a kopással, korrózióval, hővel szemben. A felrakó hegesztés egy különleges eljárás, amit előszeretettel alkamaznak a korábban említett okokból nagy értékű alkatrészek javítására.

A www.weldtech.hu webcímen a Weldtech Hegesztéstechnológiai Kft. weboldalát találja, ahol többek között a felrakó hegesztés is szerepel szolgáltatásaink között. Forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe szolgáltatásainkat felrakó hegesztéshez, ha profi szakemberek segítségére van szüksége! A honlapon feltüntetett elérhetőségek egyikén kérjen részletes tájékoztatást és hívjon a 06-34-551-555 telefonszámon vagy a weldtech@weldtech.hu email címen!