A hegesztés már önmagában egy rendkívül kedvező technikai eljárásnak számít, azonban ennek is különböző formáit alkalmazzák nap, mint nap a szakemberek, amelyek közül a szikrahegesztés az, ami az egyik legkiemelkedőbb technikai megoldásnak számít a hegesztés kapcsán. A népszerűség nem véletlen, hiszen az eljárásnak köszönhetően jelentős összegeket is meg lehet spórolni.

A szikrahegesztéssel – és persze precíz munkával – újra életet lehet lehelni a különböző alkatrészekbe. Az eljárás alkalmazásával tökéletesen javíthatóak és átalakíthatóak a különböző elemek, így számos munkaterületen a költséghatékonyság is garantált. A szikrahegesztés elsősorban az elavult bevonatokra nyújt megoldást, ugyanis egy vékony, ennek ellenére nagyon kemény és korrózióálló bevonat hozható létre az eljárás alkalmazásával. Ez a bevonat a korábbinál akár a tízszeresére is növelheti az alkatrész élettartamát, így valóban egy kedvező technikai megoldást vehet igénybe az ügyfél. Mivel ennyire kedvező a szikrahegesztés, a szakemberek előszeretettel kísérleteznek más területeken is annak érdekében, hogy az eljárás minél szélesebb körben nyújthasson megoldást.

A szikrahegesztéssel történő alkatrészjavítás után a kész elem azonnal alkalmazhatóvá válik, ugyanis az eljárás után nem kell számolni hosszas kihűlési idővel, sem egyéb hőkezelési munkálatokkal, ezáltal pedig bizonyos gyártási folyamatok is felgyorsíthatóak, illetve a különböző szervízszolgáltatásokkal is elégedettek lehetnek az emberek, hiszen a technológia lehetővé teszi a rövid határidő betartását.

Ha további kérdései lennének a szikrahegesztéssel kapcsolatban, vagy igénybe venné az eljárást színvonalas szolgáltatás keretein belül, keresse fel a Weldtech Hegesztéstechnológiai Kft.-t! Vállalkozásunk tevékenységéről további információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.weldtech.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-267-7862-es számon, vagy írjon e-mailt a weldtech@weldtech.hu címre!