A folyamatirányítás – más néven szabályozástechnika – manapság szorosan hozzátartozik az élet számos területéhez, főként az iparhoz. A precíz munkafolyamatokat mérnökök felügyelik, akik tisztában vannak az ipari irányítástechnika alapjaival, annak alkalmazási lehetőségeivel. Mivel a szabályozástechnikában különböző számítógépeket, informatikai rendszereket kell megvalósítani, a munkálatokban villamosmérnökök is aktívan részt vesznek.

Az ipari folyamatirányítás előnyeit rengeteg vállalkozás élvezi, és egyúttal egyre több tulajdonos ismeri fel ezeket a privilégiumokat. Ennek érdekében vagy külsős céget bíznak meg az informatikai rendszerek kialakíttatásával, vagy villamosmérnököket, mérnököket vesznek fel annak érdekében, hogy tapasztalt szakemberek segítsék a szóban forgó cég működését az ipari folyamatirányítással kapcsolatos tudásukkal.

Az ipari folyamatirányítás automatizált rendszerekkel valósul meg, amelyek beüzemelését komoly tervezési és tesztelési időszak előzi meg annak érdekében, hogy a tényleges gyártási folyamatok esetében semmilyen komoly meghibásodás ne merüljön fel. Egy gyártósori hiba nem csak kellemetlen, hanem végzetes is lehet az érintett vállalkozás számára. A tervezés két fő fázisban történik, az egyik a folyamatirányítási terv, a másik pedig a hardver szintű kivitelezés. Utóbbi villamos és egyéb gépészeti installációval és terepi műszerezéssel foglalkozik, vagyis ebben a fázisban valósulnak meg az ipari irányítástechnikát biztosító berendezések. A berendezések hardveres építésével párhuzamosan elkezdődik a szoftveres fejlesztés is, ami az ipari folyamatirányító rendszerek DCS tervezését és a PLC szoftverfejlesztését tartalmazza.

Ha Ön is szeretné megvalósítani vállalkozásában az ipari folyamatirányítást, forduljon bizalommal a Flow-Cont Kft.-hez! Szakembereink minőségi munkát végeznek, köszönhetően maximalizmusuknak és szaktudásuknak. További információkért és referenciáinkért tekintse meg honlapunkat a www.flowcont.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-465-0802-es számon, vagy érdeklődjön e-mailen az info@flowcont.hu címen!