Ipar

Csővezeték vizsgálat a biztonságos üzemeltetésért

csővezeték vizsgálat

Az ipari berendezések igencsak eltérőek lehetnek attól függően, hogy pontosan milyen célt szolgálnak, ennek megfelelően pedig más-más közegek biztosítják a technológiai folyamatokat. Eltérő halmazállapotú, nyomású és hőmérsékletű, de veszélyesnek minősülő közegek is szükségesek lehetnek, ezek rendszeren belüli szállításáért és szétosztásáért pedig ipari csővezetékek felelnek. Annak érdekében, hogy a vezetékrendszer biztonságosan és megbízhatóan betöltse funkcióját, nem maradhat el a rendszeres, szakszerű csővezeték vizsgálat.

Az intenzív igénybevétel a csővezetékek belső és külső felületén egyaránt okozhat károsodást. Míg belülről elsősorban a szállított közeg koptató hatása járhat problémával, addig kívülről többnyire a korróziós hatás idézhet elő károsodást. Mindezek következtében a vezetékeken, valamint a hegesztési varratokon sérülések keletkezhetnek, ezért a csővezeték vizsgálat elengedhetetlen.

Az alapanyagok vizsgálata önmagában nem elegendő, a hegesztési varratok vizsgálatát is rendszeresen el kell végezni, méghozzá roncsolásmentesen. A csővezeték vizsgálat során az MSZ EN 13480-as szabványsorozat az irányadó, amely meghatározza az alkalmazható vizsgálatokat, azok terjedelmét, valamint az értékelési előírásokat is. Az összes varratra kiterjedő vizuális vizsgálat mellett felületi repedés vizsgálatra, valamint térfogatos vizsgálatra is sor kerülhet az átfogó csővezeték vizsgálat alkalmával. Természetesen mindez komoly szakértelmet és tapasztalatot követel, továbbá speciális, ipari eszközök alkalmazását teszi szükségessé.

A biztonságos üzemeltetéshez elengedhetetlen a csővezeték vizsgálat, gondoskodjon róla Ön is, és kérje bátran segítségünket! Cégünk, a R.U.M. Testing Kft. különféle ipari anyagvizsgálatokat vállal. Csapatunk nagy tapasztalattal bír a csővezeték vizsgálat terén is, munkánkat szakszerűen, professzionális eszközökkel, a megfelelő engedélyek birtokában végezzük.

Az általunk alkalmazott eljárásokról bővebben tájékozódhat a www.rumtesting.hu weboldalon, amennyiben pedig szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-405-8934-es telefonszámon vagy az iroda@rumtesting.hu e-mail címen!