Mérőberendezésekre az ipar számos területén szükség van, amelyek a pontosságot és a szabványok betartását segítik elő. Napjaink technológiai fejlesztéseiből az ipar sem maradhat ki, ehhez viszont a munkafolyamatokhoz alkalmazott berendezéseket, gépeket is korszerűsíteni kell, így a mérőberendezéseket is! Mostanság sok olyan fejlesztés történt a mérőberendezések terén, amelyek már biztosítják az egészen részletes mérési folyamatokat is, így az eszközök használatának köszönhetően a hibák nagy mértékben elkerülhetők!

A fejlesztések egyik fő célja, hogy a mérőberendezések minél gyorsabban és hibamentesen végezzék el feladataikat, ugyanis, ha bármi probléma merül fel a mérések során, az akár komoly pénzbírságba is kerülhet egyes területeken!

A mérőberendezések fejlesztése leginkább a kalibrálási területeken történik, ugyanis a beállításoktól függ, hogy végül mennyire szabályos a mérés végeredménye. A kalibrált mérőeszközök alkalmazását egy adott feladat elvégzéséhez meghatározzák a rögzített szabványok, gyártói ajánlások vagy a beszállítói előírások, ezek a tényezők folyamatosan változnak a korszerűsítéseket figyelembe véve. Például érintésvédelmi méréseknél vagy szigetelési ellenállás ellenőrzésekor már a szabványban rögzítik a kalibrált mérőeszköz szükségességét, ellenben a kalibrálási intervallum nincs meghatározva, ezért az ajánlások figyelembevételével szükséges meghatározni a mérés beállításait.

A mérőberendezések fejlesztésének köszönhetően minden mérési adatot megtekinthetünk, mivel a készülékek folyamatosan naplózzák és mutatják részletesen az adatokat, így azonnal kiszűrhető bármilyen hiba. Az utóbbi évek korszerűsítésének köszönhetően már kamerákat is beépítenek a mérőberendezésekbe, amelyekkel még részletesebb a munkafolyamat, emellett pedig más külső alkalmazások segítségével is feldolgozhatók a mért adatok!

Korszerű mérőberendezésekért keresse a Flow-Cont Kft.-t! További információkért, referenciáink megtekintéséért tekintse meg honlapunkat a www.flowcont.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-465-0802-es számon, vagy érdeklődjön e-mailen az info@flowcont.hu címen!