Ipar

A munkavédelmi táblák szerepe a balesetmegelőzésben

Akár munkáról, akár a hétköznapi életről van szó, fontos, hogy mindig törekedjünk a balesetek megelőzésére. Ez minden esetben sokkal egyszerűbb, ráadásul kevesebbe is kerül, mint az utólagos kárelhárítás, főleg, ha munkavédelmi bírsággal is számolni kell. A megelőzésben óriási szerepe van a különféle munkavédelmi tábláknak, amiknek célja a dolgozók figyelmeztetése a lehetséges veszélyekre.

Munkavédelmi táblákra minden munkahelyen szükség van. A fennálló veszélyekre figyelmeztető, jól elhelyezett munkavédelmi táblák óvatosságra intik a dolgozókat, így sok baleset elkerülhető. Fontos, hogy mindig kiemelt figyelmet fordítsunk a megfelelő elhelyezésre! Legyen mindig jól látható, ne takarja el semmilyen tereptárgy! A munkavédelmi tábláknak rossz látási körülmények között is látszódniuk kell, ennek érdekében általában fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkeznek, ha nem, akkor a megvilágításukról kell gondoskodni. Nem szabad megfeledkezni a rendszeres tisztításukról sem, hiszen minden időjárási tényezőnek ki vannak téve, így idővel egyre nehezebben láthatók. Szükség esetén gondoskodni kell a cseréről is!

Alapvetően ötféle csoportba oszthatóak a munkavédelmi táblák. Lehetnek figyelmeztetők, ezek háromszög alakúak, ilyen például az általános veszélyre vagy a gyúlékony anyagra figyelmeztető tábla. A másik nagy csoport a tiltó termékeké, melyek alakja kerek, a fő színük pedig a piros. Ide tartozik a dohányozni tilos, az anyagmozgató gépen közlekedni tilos vagy a gyalogosok számára tilos tábla. A rendelkező csoportba tartozó munkavédelmi táblák kerekek, kék színűek, általában valamilyen védőeszköz viseletét rendelik el: jó példa erre az arcvédő használata kötelező tábla, de ide tartozik még a készülék nyitás előtt áramtalanítandó feliratú termék is.

Amennyiben munkavédelmi táblákra van szüksége, a legjobb helyen jár! Forduljon bizalommal hozzánk, ehhez keresse fel a www.munkavedelmitabla.hu weboldalt! Ha kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba a +36 70 866 0850-ás telefonszámon vagy az info@munkavedelmitabla.hu e-mail címen!