Gépek

A telepített kompresszor használatának előkészületei

telepített kompresszorok

A sűrített levegő biztosítása számos berendezés működéséhez elengedhetetlen. Erre a célra szolgálnak a különféle kompresszorok, melyeket a felhasználási területnek és az egyéni igényeknek megfelelően kell kiválasztani. Ha a rugalmasság élvez prioritást, a mobil változat mellett célszerű dönteni, ám ha egy komplett rendszer kiépítésére van szükség, a telepített kompresszorok jelentik a megoldást. Míg a mobil típusok használata nem igényel nagy előkészületet, addig a telepített kompresszorok esetében van néhány fontos szempont, amire figyelmet kell fordítani. Nézzük, melyek ezek!

•    A telepített kompresszort vízszintes, a berendezés súlyát elbíró felületre kell helyezni, a falaktól és más gépektől előírt távolságra.
•    Biztosítani kell a helyiség megfelelő szellőzését, valamint a hűtőlevegő ideális hőmérsékletét, továbbá meg kell akadályozni annak visszaáramlását.
•    Garantálni kell a hűtők tisztíthatóságát, illetve a karbantartási munkák elvégzéséhez szükséges szakaszoló szelepet is be kell építeni.
•    A telepített kompresszort flexibilis csővel ajánlott a hálózathoz csatlakoztatni, mely során figyelembe kell venni a léghálózat gerincvezetékének szükséges minimum méretét.
•    Csatlakoztatni kell a tömlőt a kompresszor vízleválasztójától a gyűjtő aknához vagy konténerhez.
•    Az elektromos bekötés során eleget kell tenni a szabványoknak, valamint az elektromos berendezések helyi biztonsági előírásainak, a védőföldelés helyes bekötésére különösen nagy hangsúlyt kell fektetni.
•    Biztosítani kell az optimális üzemi feszültséget, majd a telepített kompresszor teljesítmény szükségletét figyelembe véve kell csatlakoztatni a tápkábelt a berendezés főkapcsolójához.

Megbízható telepített kompresszorra van szüksége? Az ENTRA-SYS Kereskedelmi és Szolgáltató Mérnök Kft. szakértői segítenek megtalálni a legjobb megoldást a sűrített levegő előállítás terén is! Ha szeretne tájékozódni, hogy pontosan mit tudunk kínálni Önnek, látogasson el www.entra-sys.hu weboldalunkra! Kérdéseit tegye fel bátran munkatársainknak, várjuk megkeresését a +36-62-468-478-as telefonszámon és az entra-sys@entra-sys.hu e-mail címen!