Gépek

A forgácsolás lehetőségeiről röviden

A különféle munkadarabok rengeteg eljáráson mennek keresztül, mire elnyerik végső formájukat. A forgácsolás a megmunkálás egyik leggyakrabban alkalmazott módszere, ami a korszerű technológiai lehetőségeknek köszönhetően szerszámgépekkel történik. A forgácsolás arra szolgál, hogy a munkadarab formáját, méretét és felületi minőségét az elvárásoknak megfelelően tudják alakítani a szakemberek. Hogyan néz ki ez a gyakorlatban, és mit érdemes tudni a megmunkálás lehetőségeiről?

forgácsolás úgy zajlik, hogy a megfelelő szerszámmal a munkadarabon lévő anyagfölösleget leválasztják és eltávolítják. Az alkalmazott szerszám, valamint a forgácsolási mozgás tekintetében többféle eljárást különböztethetünk meg. A leggyakrabban alkalmazott eljárások közé tartozik az esztergálás, a marás, valamint a köszörülés, melyek napjainkban számítógéppel vezérelt, vagyis CNC technológián alapulnak.

A modern szerszámgépekkel végzett forgácsolás megoldást kínál a tömegtermelés kihívásaira, hiszen kiváló minőséget biztosít, méghozzá rövid időn belül és gazdaságosan. Természetesen ehhez is elengedhetetlen a szakértelem, hiszen a gépek csak hozzáértők felügyelete mellett képesek az elvárt végeredményt biztosítani.

Szüksége lenne egy megbízható partnerre ahhoz, hogy a munkadarabok az elvárásoknak megfelelő formában érkezzenek meg a felhasználás helyszínére? Olyan céget keres, ami a forgácsolás több típusában is jeleskedik? A Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. csapatára számíthat! Az általunk végzett munka magas színvonalát kiváló szakembereink és korszerű gépparkunk biztosítja. Ismereteinket és berendezéseinket pedig folyamatosan bővítjük, így tudunk egyre komplexebb szakmai támogatást nyújtani ügyfeleinknek.

Amennyiben szeretne megismerkedni szolgáltatásaink részleteivel, és érdekli, hogy pontosan milyen lehetőségeket tudunk biztosítani a forgácsolás terén, látogasson el www.ferro-press.hu weboldalunkra! Ossza meg velünk speciális igényeit, tegye fel kérdéseit, szakértőink rendelkezésére állnak a +36-57-515-950-es telefonszámon és a ferropress@ferro-press.hu e-mail címen!