Berendezések

Tűzjelző szerelés és karbantartás rendkívüli esetekben

tűzjelző karbantartás és szerelés

Építkezések, illetve felújítások során számos előírást kell betartania a szakembereknek, egy ilyen munkafolyamat tehát rendkívül összetett. Egyéb szabályok betartása mellett gondoskodni kell a tűzjelző rendszerről, melynek telepítése az Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján kötelező érvényű. Az épület átadásával a legtöbb munkafolyamat lezárul, azonban a tűzjelző rendszert érintő feladatok elvégzését soha nem lehet befejezettnek tekinteni, hiszen a tűzjelző karbantartás és szerelés rendszeresen szükséges.

A félévente, illetve évente végzett általános tűzjelző karbantartás sokféle teendőt magába foglal, azonban vannak olyan esetek, melyek szükségessé teszik, hogy a szakemberek ezen felül is intézkedjenek. Ilyen esemény a meghibásodás, a téves riasztás, valamint a tűzeset.

•    Meghibásodás esetén meg kell vizsgálni, hogy milyen okok vezettek a problémához és az milyen következményekkel jár a működésre vonatkozóan, illetve gondoskodni kell a tűzjelző szereléséről, átalakításáról vagy cseréjéről.
•    Téves riasztás esetén meg kell vizsgálni a problémát kiváló objektív és szubjektív körülményeket, ha azok pontosan megállapíthatóak, javaslatot kell tenni felszámolásukra, valamint az újbóli előfordulás elkerülése érdekében el kell végezni a szükséges tűzjelző szerelést, átalakítást vagy cserét.
•    Tűzeset után meg kell vizsgálni, hogy a berendezés észlelte-e a tüzet és riasztott-e, valamint történt-e olyan meghibásodás vagy károsodás, ami befolyásolja a berendezés működését, és amennyiben igen, gondoskodni kell a tűzjelző szereléséről, átalakításáról vagy cseréjéről.

Amennyiben szakszerű segítségre van szüksége a rendszeres tűzjelző karbantartásban, valamint a rendkívüli esetekben elvégzendő ellenőrzésben és tűzjelző szerelésben, forduljon bizalommal a Miller Alarm Kft.-hez! A szolgáltatásunkkal kapcsolatos részletekért látogasson el a www.milleralarm.hu weboldalra, és ha igényt tart a munkánkra, illetve kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot az info@milleralarm.hu e-mail címen vagy a +36-70-572-7476-os telefonszámon!