Az ipar számos területén alkalmaznak különböző anyagmozgató berendezéseket, a munkafolyamatok megkönnyítése és felgyorsítása érdekében. A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már az anyagmozgató berendezések különböző kivitelben legyártathatók, így a vállalkozások saját igényeihez tudják igazítani az eszközök funkcióit.

Különböző anyagmozgató berendezéseket ismerünk számos ipari területről, de a közös bennük az, hogy az alkotóelemeinek folyamatos mozgást kell biztosítaniuk ahhoz, hogy a termelési folyamat akadálymentesen létrejöhessen. A gépek további közös tulajdonsága, hogy automatizáltak, így működtetésükhöz nincs szükség külső beavatkozásra, csak abban az esetben, ha probléma adódna a berendezés üzemelésével kapcsolatban, továbbá az automatizálásnak köszönhetően a termékek kevésbé sérülnek a szállítási folyamatok során!

Az anyagmozgató berendezések kivitelezését elsősorban a szállítandó munkadarabok tulajdonságai befolyásolják. Az egyik leggyakoribb anyagmozgató szerkezet a görgőpálya, vagy más néven szállítószalag, ami az ipar számtalan területén használnak. Elsősorban olyan munkadarabok szállítására alkalmasak, amelyek sík felületűek, és felfüggesztésükre nincs lehetőség, így csak fektetett állapotban lehet továbbítani az eszközöket a következő folyamatra.

A felsőpályás konvejor főleg nagyméretű munkadarabok szállítására alkalmas, amelyeket az felfüggeszthetünk anyagmozgató berendezésre, így a szállított munkadarabok teljes felületéhez hozzáférhetünk, ennek köszönhetően azonnal kiszűrhetjük a hibás darabokat, vagy további munkafolyamatokat végezhetünk!

Ha anyagmozgató berendezésre van szüksége, gyártassa le egyedi igényei szerint az Industry-Tech Kft. segítségével! További információkért keresse fel honlapunkat a www.industry-t.com címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-900-6154-es számon vagy érdeklődjön e-mailen az info@industry-t.com címen!