A nyomástartó berendezések merevfalú tartályok, amik nagy nyomású gáz vagy folyadék tárolásáról gondoskodnak a különböző ipari területeken. Többféle alakzatban is gyártják a tartályokat, azonban inkább a hengeres kialakítású berendezésekkel lehet találkozni. A nyomástartó berendezések kulcsfontosságú szerepet töltenek be az üzemekben, azonban nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy rendkívül veszélyesek. A helytelen alkalmazás és karbantartás robbanást eredményezhet, ami azon kívül, hogy anyagi károkat okoz a területen, még emberéleteket is követelhet. Annak érdekében, hogy ezek a tragédiák elkerülhetők legyenek, a nyomástartó berendezéseket használó cégek minden alkalmazottjának kötelező ismernie az üzemeltetéssel kapcsolatos jogszabályokat, és rendszeresen továbbképzéseken is részt kell vennie.

A nyomástartó berendezések üzemeltetésekor kiemelt figyelmet kell fordítani a tartály alkatrészeinek épségére, ugyanis, ha ezek sérülnek, rendkívül kockázatos helyzeteket eredményeznek. Ezt úgy lehet elkerülni, ha meghatározott időszakonként ellenőrzik a nyomástartó berendezés állapotát. Ilyenkor a cégben dolgozó, tartályvizsgáló tanfolyamot elvégzett szakember megnézi, hogy a tartály megfelelő állapotban van-e, továbbá ellenőrzi, hogy a következő vizsgálatig ez nem változik meg úgy, hogy az veszélyeztetné a berendezés környezetében dolgozók testi épségét. A rendszeres ellenőrzésen kívül szükséges egy-egy alkalommal független szakértői vizsgálatot is kérni, amihez a Magyar Mérnöki Kamara által vezetett névjegyzékből kell választani szakembert.

Ha az Ön üzemi területén található olyan nyomástartó berendezés, ami már nem megfelelő állapotú, és emiatt nem lehet biztonságosan alkalmazni a tartályt, szerezze be új berendezését a Kiskun Meridian Zrt.-től! Kínálatunkból korszerű, megbízható nyomástartó berendezést vásárolhat, ami megfelelő karbantartás mellett hosszú éveken át ki tudja szolgálni. A termékekről bővebb információkat honlapunkon talál, amit a www.kiskunmeridian.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, keressen bennünket telefonon a 06-76-560-427-es telefonszámon, vagy írjon nekünk e-mailt az info@kiskunmeridian.hu címre!