A forrasztás olyan technológia, ami szoros elektronikai kötést hoz létre. Rokon technika a hegesztéssel, mert mindkettő segítségével fémeket lehet összeilleszteni oldhatatlan kötéssel.  Az elkészült kötés jellemző tulajdonsága, hogy vezeti az áramot. Forrasztani akár házilag is lehet, a megfelelő ismeretek és az alkalmas eszközök birtokában nincs semmi akadálya! Mire érdemes ügyelni kezdőként?

A forrasztásnak megvannak az eszközei, amikkel az oldhatatlan kötést tökéletesen lehet kivitelezni. Ezek közé tartozik a páka és a forraszanyag, valamint az olyan kiegészítő kellékek, mint a szivacs, ónszippantó pumpa. Maga a forrasztás folyamata nem bonyolult, csupán ahhoz kell egy kis gyakorlat, hogy mindent egyszerre tudjunk szó szerint kézben tartani. A pákát, az ónt, a huzalt és az anyagot is!

A forraszanyag megválasztása a kulcsa annak, hogy a végén működik-e majd a forrasztás, vagy sem. Fontos, hogy tiszta legyen, az olvadáspontja pedig alacsonyabb, mint az alapanyagnak. A forraszanyag lehet lágy (ón, kadmium, cink) és lehet kemény (ezüst, arany, réz).

A forrasztópáka szolgáltatja azt a hőt, amivel meg tudjuk olvasztani a forraszanyagot és az alapanyagot is. A forrasztópáka lehet elektromos vagy gázüzemű. Attól függően választhatjuk ki, hogy melyik praktikusabb, illetve mi a forraszanyag. A kemény forraszanyagokhoz általában magasabb hőmérsékletre van szükség, inkább a forrasztópisztoly javasolt!

A szivacsról se feledkezzünk meg, ami arra szolgál, hogy a forrasztópákáról le lehessen tisztítani a forraszanyagot. Elengedhetetlen a minőségi munkához!

A fentebb felsorolt eszközöket egyesíti a forrasztóállomás, így egy komplett eszköztárat kapunk, amit sokkal költséghatékonyabb és praktikusabb megvásárolni, mint minden mást külön-külön!

Az www.elgelectronic.hu weboldalról minden fontos és alapvető eszközt beszerezhet, amire csak szükség van a forrasztáshoz! Kínálatunkban minőségi forrasztópákát, forraszanyagot, pákahegyet talál, a kiválasztott forrasztástechnikai eszközöket pedig 24 órán belül már át is veheti!  Szeretne többet megtudni a részletekről, vagy kérdése van a kiválasztott termékkel kapcsolatban? Keressen minket megadott elérhetőségeinken, a +36-1-789-0111-es telefonszámon, vagy az info@elgelectronic.hu email címen!